Teräsporras osana sisustusta ja 1.1.2018 voimaan tulleet uudet asetukset

Laatu ja keveys ovat mielikuvia, jotka yhdistyvät tiukasti teräsportaisiin.

Erilaisten väri-ja materiaalivalinnoilla saadaan teräsportaat luomaan tilaan haluttua tunnelmaa monipuolisesti. Hyvänä esimerkkinä mm. Espanjan Hoset-teräsporras , joka vie ajatuksemme espanjalainen mustan pinnakaiteen saattelemana.

Teräsporras soveltuu Seka Että uudis- korjausrakentamiseen ja siitä laadutietoisen Rakentajan Tain remontoijan kestävä Valinta.

Teräsporras taipuu erilaisiin porraskuiluihin Seka tiloihin ja siitä Oikein suunniteltuna turvallinen, äänetön ja Tyylikäs Ratkaisu kerrosten väliseen liikkumiseen.

Teräsportaan-Hoset mitoitus ja suunnittelu on kohdekohtaista. Kohdekohtainen mitoitus ja suunnittelu sisältyvät Aina Hoset- teräsportaan toimituskokonaisuuteen.

1.1.2018 voimaan tulleet ympäristöministeriön uudet asetukset Porrasmitoitus, kaide ja käsijohde.

Sisäportaiden mitoitus:

Portaan askelman nousun ja etenemän suhteen on Oltava portaan käyttötarkoitukseen nähden helppokulkuinen.

Hallinto-, palvelu- ja liiketiloja sisältävien rakennusten auloissa ja muissa sisätiloissa sekä kokoontumistiloissa porrasaskelman nousu voi olla enintään 160 millimetriä ja etenemän on oltava vähintään 300 millimetriä. Asuinhuoneiston ja majoitustilan sisäisen portaan nousu voi olla enintään 190 millimetriä ja etenemän on oltava vähintään 250 millimetriä.

Muiden varsinaisten käyttötilojen sisäportaiden nousu voi olla enintään 180 millimetriä ja etenemän on oltava vähintään 270 millimetriä. Yksinomaan varatienä käytettävän ja asunnossa tai majoitustilassa muihin kuin asumista palveleviin välttämättömiin tiloihin johtavan portaan nousu voi olla enintään 220 millimetriä ja etenemän on oltava vähintään 220 millimetriä.

Uloskäytävässä portaan askelman nousu voi olla enintään 180 millimetriä. Etenemän on oltava vähintään 270 millimetriä. Uloskäytävässä, jota ei samalla käytetä rakennuksen tavanomaiseen sisäiseen liikenteeseen, portaan nousu voi olla enintään 200 millimetriä.

Kaide:

Rakennuksessa tai sen lähiympäristössä on oltava kaide, kun putoamiskorkeus ylittää puoli metriä ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa, eikä toiminnan luonne edellytä kaiteettomuutta. Kaiteen on oltava turvallinen ja kestettävä siihen kohdistuvat kuormat. Kaide voi olla suojakaide tai avokaide.

Suojakaidetta on käytettävä yli 0,7 metrin tasoeroissa kohteissa, joihin lapsilla on pääsy. Kaiteen suojaavan osan on ulotuttava vähintään 0,7 metrin korkeudelle tasanteen tai askelman pinnasta. Siinä ei saa olla vaakasuoria rakenteita tai kuvioita, jotka tekevät kiipeilyn mahdolliseksi.

Avokaidetta voidaan käyttää kohteissa, joihin lapsilla ei ole pääsyä tai joissa ei ole putoamisvaaraa. Kaiteen sijasta voidaan käyttää muuta järjestelyä, jolla putoaminen voidaan estää tai saavuttaa muuten vaadittava turvallisuustaso, kun korkeusero on enintään yhden metrin. Kaiteen kokonaiskorkeuden on oltava yksi metri, kun putoamiskorkeus on enintään kuusi metriä. Tätä korkeammalla kaiteen kokonaiskorkeuden on oltava 1,2 metriä. Enintään yhtä asuntoa palvelevalla parvekkeella riittää yhden metrin korkuinen kaide riippumatta putoamiskorkeudesta.

Asunnon sisätiloissa kaiteen korkeus voi kuitenkin olla vähintään 0,9 metriä, kun putoamiskorkeus on alle kolme metriä.

Käsijohde:

Portaassa ja luiskassa on oltava käsijohde koko pituudella ja molemmilla puolilla syöksyä. Tarvittaessa on oltava kaksi käsijohdetta päällekkäin lasten ja pyörätuolilla liikkuvien huomioon ottamiseksi. Käsijohteesta on saatava tukeva ote. Käsijohteen ja sen päätteen on oltava turvallinen ja sen on jatkuttava syöksyn alkamis- ja loppumiskohdan ohi. Johteen on jatkuttava yhtenäisenä välitasanteella.

Julkisissa ulko- ja sisätiloissa sekä liike- ja palvelutiloissa käsijohteen on jatkuttava vähintään 300 millimetriä syöksyn alkamis- ja loppumiskohdan ohi ja kokoontumistilojen yli 2,4 metrin levyisissä portaissa tai luiskissa käsijohteen on sijoituttava myös jakamaan väylä enintään mainitun mitan levyisiin osiin.

Blogi
Asennuspalvelut
Ota yhteyttä palvelevaan henkilökuntaamme, kun haluat ammattitaitoista asennuspalvelua valitsemiisi tuotteisiin.
Palvelut
Kaikki mitä tarvitset yhdestä kanavasta
Miksi minun täytyy valita HOSET?
Asiakas aina ensin ideologia ohjaa aidosti toimintaamme. Kuuntelemme asiakasta ja toimimme sen mukaisesti.
Edulliset hinnat
Tarjoamme poikkeuksellisen tilaisuuden sekä kuluttajille, että ammattilaisille ostaa laatutuotteet ja -palvelut suoraan maahantuojalta ilman välikäsiä.
Tuotteiden esittelytila
Haluamme auttaa sinua päätöksenteossasi, kun kaipaat varmistusta valinnoillesi, tuomalla fyysisesti nähtäväksesi valikoituja paloja laadukkaasta valikoimastamme
Suuri valinta
3D-visualisointipalvelumme auttaa sinua hahmottamaan hankkeesi lopputuloksen jo suunnitteluvaiheessa sekä helpottaa materiaali- ja ratkaisuvalinnoissa ennen lopullisten päätösten tekoa.
Ammattitaitoinen henkilökunta
Palveleva ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on valmiina palvelemaan sinua numerossa 044 744 1465 ja osoitteessa myynti@hoset.fi
Kaikki yhdestä paikasta
Sisä-ja ulkotilaratkaisut kaiken tyyppisiin rakennus- ja remontointihankkeisiin vaivattomasti yhdestä kanavasta. Koko kokonaisuus yhdellä sopimuksella tai yksittäinen materiaalitoimitus sinun tarpeidesi mukaan.